Följ oss på

Okategoriserade

VM 2018 – Bra för betting bolagen?

I söndags avslutades VM där Frankrike inte överraskande var alldeles för starka för Kroatien. Vi har dock sett en hel del skrällar i VM – frågan några ställer sig är hur bra VM var för betting bolagen?

Generellt kan man säga att spelbolagen gör större vinster desto fler skrällar som uppstår. Spelare tenderar att spela på de lag som är favoriter i matcherna, ofta storlag, vilket gör att spelbolagen blir vinnare när skrällar uppstår. Detta gäller särskilt i större evenemang som VM, OS m.m. eftersom många hobbyspelare särskilt spelar på just favoriter. I sådana stora events som VM är det otroligt många som spelar på matcherna och omsättningen är betydligt högre än i vanliga fall.

De spelbolag som tjänar mest på stora evenemang är självklart de som har störst exponering mot odds och betting snarare än casino. På den svenska börsen finns exempelvis Unibet, betsson, LeoVegas och Mr Green noterade och av dessa är Unibet det spelbolag som har störst andel intäkter från sports betting.

Resultaten i VM – bonus för spelbolagen?

Finalen gick spelarnas väg när Frankrike slog Kroatien. Om man dock bortser från denna match är det många favoriter som åkt ut tidigt i turneringen. Det bästa exemplet är Tyskland men även Brasilien och Argentina är två andra lag som många tippade skulle gå längre i turneringen. Tillsammans med Ryssland var även Sveriges avancemang till kvartsfinalen de kanske största skrällarna i VM-slutspelet.

För de spelbolag som har spelare från England var det dock en missräkning att de tog sig så långt som till semifinal. Som bekant är detta europas största spelmarknad och engelsmännen har historiskt inte varit sena med att spela på sitt land i VM-sammanhang.

Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Mer Okategoriserade